Grelno-hladilna preveza za oči

18,00 

Grelno-hladilna preveza za oči je zasnova za sprostitev in lajšanje težav pri blefaritisu, ječmenu, suhemu očesu in pridruženih stanjih. Koristna je tudi za blaženje simpotomov alergij, senenega nahoda in vnetih oči.

S toplo prevezo lajšamo draženje v očeh, simptome suhega očesa, kot je solzenje, pekočina in kljuvanje v očeh ter nastanek očesnega ječmena, ki nastane kot posledica zamašitve izvodila žleze na robu očesne veke.

S hladno prevezo pomirjamo oči in predel okoli oči. Ohlajena preveza se uporablja za blažitev težav pri senenem nahodu, alergijah in vnetj ter srbečih očeh in glavobolih zaradi sinuzitisa ali migrenah.

Prevezo lahko uporabljate tudi vsak dan, če imate utrujene oči. Oči so največkrat  utrujene zaradi pretiranega oz. dolgotrajnega gledanja v ekrane (računalnika, televizije in telefona). Priporočamo večerni tretma pred spanjem. Oči se bodo pomirile in spočile, prav tako pa vaše telo. Tretma s prevezo blagodejno vpliva tudi na spanje. 

Dodaten opis

Uporaba

Grelno-hladilna preveza je enostavna za uporabo. Izberete grelno ali hladilno možnost. Kliknite na sivi plošček v prevezi in že je pripravljena za uporabo. Po končani uporabi dajte prevezo skupaj s prevleko v vrelo vodo za 3-5 min. Preveza se zmehča. Previdno jo vzemite ven. Obrišite. Preveza je ponovno pripravljena za uporabo. Grelno-hladilna preveza je prijazna koži in ne povzroča alergij. Preveza zdrži približno 100 uporab.

Uporaba tople preveze

Na zaprte veke položimo toplo prevezo od 7 do 10 minut. Postopek ponavljamo 2x dnevno, zaporedoma 14 dni. Po tem času postopek izvajamo 1x dnevno in nekajkrat na teden, vse do odprave simptomov. Za polno učinkovitost tretmaja s toplo prevezo, svetujemo še redno masažo vek.

Uporaba hladne preveze

Ohlajeno prevezo damo na oči in jo imamo na očeh dokler nam je prijetno oz. se ne segreje na sobno temperaturo. Povprečno tretma traja med 10-20 minut. Prevezo uporabljamo po potrebi, glede na simptome. Na primer, pri oteklih očeh postopek hlajenja ponavljamo na 2 uri po 20 minut, 3 dni zaporedoma. Za očesne alergije pa uporabljamo hladilno prevezo po potrebi za simptomatsko lajšanje.

V kolikor se vaše očesne težave ne prenehajo, svetujemo, da obiščete očesnega strokovnjaka. V naši optiki opravljamo očesne preglede vsak torek in petek. ⭐️